Powrót do strony głównej

Działalność profilaktyczna
Fundacji Św. Krzysztofa

Fundacja Św. Krzysztofa angażuje się w poprawę bezpieczeństwa ruchu drogowego, podejmując różnego rodzaju inicjatywy wspólnie z innymi organizacjami pozarządowymi.

Wiedząc o niepokojących statystykach dotyczących liczby wypadków spowodowanych pod wpływem alkoholu podjęliśmy wspólnie z Fundacją "KRZYŚ", Fundacją Krzysztofa Hołowczyca "Kierowca Bezpieczny" oraz MIVA Polska, współpracę z Komisją Europejską w ramach projektu Pan-European Designated Driver Campaign - w Polsce Akcja KRZYŚ - trzeźwy i życzliwy kierowca. Kampania pod hasłem "wyznaczony kierowca" prowadzona jest również w wielu krajach Europy.

Fundacja Św. Krzysztofa jest sponsorem
III Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw
w Ratownictwie Medycznym

SZCZYRK 14-17 LUTY 2008

Dzięki wsparciu Fundacji św. Krzysztofa została wytłoczona płyta z filmem Eksperyment, przedstawiającym wpływ alkoholu na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych. Film został dołączony do miesięczników Wychowanie Komunikacyjne i Drogowskaz, dzięki czemu dotarł do Wojewódzkich Ośrodków Ruchu Drogowego, Ośrodków Szkolenia Kierowców oraz szkół. Płyta z filmem Eksperyment jest również doskonałym narzędziem w pracy dla wielu policjantów z wydziałów prewencji kryminalnej.

Strona Główna  ¦   Cele statutowe  ¦   Tym pomogliśmy  ¦   Profilaktyka i edukacja  ¦   Roczne rozliczenia  ¦   Kontakt  ¦   Środki UE  ¦   Nagrody  ¦   Mapa strony